Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Tävlingar - Vem kan anmäla sig till vilka tävlingar?

 

Stjärntävlingar - Tävlingarna vänder sig till alla C-åkare.

På en del Stjärntävlingar erbjuds även högre tävlingsklasser att anmäla sig till tävlingen. Stjärntävlingar är till för C-åkarna, övriga tävlingsklasser i mån av plats.

 
 

 

 

 

 

 

 

Klubbtävlingar - Är tävlingar som vänder sig till B-åkare.

På en del Klubbtävlinga erbjuds även A-åkare möjlighet att anmäla sig och tävla. Klubbtävlingarn är avsedda för B-åkarna, högre åkare får delta i mån av plats, dock aldrig C-åkare.

 
 

 

 

 

 

 

 

A-tävlingar vänder sig till framför allt till A-åkare som inte är anmälda till A-serie tävlingarna (aldrig B- och C-åkare)

 
 

 

 

 

 

 

 

A-serie tävlingar vänder sig till A-åkare som är anmälda till A-serien. Åkarna blir tilldelade tävlingar av Svenska Konståkningsföreningen vilket innebär att åkarna har platsgaranti på tilldelad tävling. Alla A-åkare kan anmäla sig till A-serien. Antagningen sker vid två tillfällen per år. Ingen undre poänggräns krävs för att få tävla i A-serien.

 
 

 

 

 

 

 

 

Elitserie tävlingarna kvalar åkarna in till genom att uppnå kvalresultatet som Svenska konståkningsförbundet bestämt. Åkare från A-serien behöver klara kvalgränsen vid till Elitserien på två tävlingar under säsongen för att bli antagna till Elitserien. Åkare som redan åker i elitserien behöver klara kvalgränsen på en ES- tävling under säsongen för att komma med till Elitserien året/terminen efter (kvalgränsen variera från år till år). Elitserie åkanar blir tilldelade tävlingar.

 
 
 

 

Vad är det för skillnad på Stjärntävlingar, Klubbtävling, A-tävlingar, A-serien, Elitserien och Synchro=Team? Vilka tävlingar är avsedda för Vem?

C- åkare tävlar på Stjärntävlingar.

B-åkare tävlar på Klubbtävling men har ibland möjlighet att även få delta på Stjärntävlingar.

Alla A-åkare kan tävlar på A-tävlingar.

Alla  A- åkarekan även anmäla sig till A- serien.  Det innebär att åkarna blir tilldelade tävlingar från SKF (Svenska Konståknings Förbundet) som de har platsgaranti på, dock behövst alltid en tävlingsanmälan göras i samband med tävlingsinbjudan kommer ut från tävlingsarrangören inför varje tilldelad tävling, annars förlorar man platsen. 

A-åkare som tävlar i tävlingsklasserna Ung13, Ung15, Junior & Senior som klarar kvalpoängen till Elitserien kan anmäla sig till Elitserien som fungerar på samma sätt som A-serien dvs Elitserie tävlingarna blir åkarna tilldelade och det är Svenska konståkningsförbundet som gör fördeleningen. A-åkare har även möjlighet att delta på en del Klubb- och Stjärntävlingar när den klassen finns med.

A -åkare som kommer från A-serien behöver klara kvalpoängen vid 2st A-tävlingar under säsongen för att få anmäla sig till Elitserien.

En åkare som åkt i elitserien under föregående år behöver uppnått poäng gränsen på minst en elitserie tävling för att söka till Elitserien säsong efter (poäng gränsen varierar år från år). 

Stjärn-, Klubb- och A-tävling (dvs inte A- eller Elit serie tävlingar) finns det aldrig någon platsgaranti för åkare utan det har endast åkare som är anmälda och blivit uttagna till tävlingar som ingår A- och Elit serien som har platsgaranti och därmed planera sin tävlingskalender på ett säkert sätt.

Synchro/Team innebär att ett lag=grupp på 16 åkare tävlar tillsamman som enhet. Det fungerar även att tävla med ett mindre antal åkare, från 10 åkare men för att delta på de flesta tävlingarna måste laget tävla med minst 12 åkare. Dock får inte ett lag på fler än 16 åkare tävla i laget.

Göteborgs Isdansklubb har under två säsonger (2012/2013 & 2013/2014) tävlat i tävlingsklassen Debutanter med Team SWAG. I synchro finns flera tävlingsklasser bland annat ungdom, junior och senior mix & debutant klassen. 

 

VIKTIG INFO...!Alla anmälningar till tävlingar anmäls via klubben i samråd med åkare och föräldrar. Anmälningsavgiften för tävlingarna varierar något beroende på vad det är för tävling. Åkarna står för både tävlingsavgift och tränarearvode vid tävlingarna. Dessutom tillkommer kostnaden för tävlingslicensen som är ett måst för alla åkare som tävlar och deltar på test. 

 

Uppdaterad: 29 AUG 2017 09:42 Skribent: Anki Persson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Göteborgs IK - Konståkning
Anki Persson, Baldersgatan 2
41102 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46732115295
E-post: goteborgsisdansklubb...

Se all info