Tränare

Det utmärkande för Göteborgs Isdansklubb tränare är att de alla brinner för konståkningen och för att få nästa generations åkare att älska sporten lika mycket som de själva gör.

Våra tränare har alla själva varit framsrika åkare och är utbildade på många olika områden som ingår i konståknings sporten.

De är alla duktiga på samarbete, vilket är ett måste för att våra åkare i Göteborgs Isdansklubb ska kunna utvecklas optimalt efter sina egna förutsättningar.

Konståkning är en komplex sport som kräver att du som tränare hela tiden utvecklar dig. Att bli en duktig tränare och fortsätta att utvecklas rekommenderas Svenska Konståkningsförbundets steg utbildning som en del av tränarutbildningen.

Svenska konståknings tränarutbildningen består av flera delkurser, domare utbildning samt många timmars auskultering mellan de högre delkurserna. De första kurserna är Grund, 1A, 1B, 2A, 2B och domareutbild. Det är vårt distrikt som ansvarar för dessa kurser. De återstående ansvarar Svenska Konståknigsförbundet för och de är 3A, 3B, 4A och 4B. Utbildningar finns tillgängliga för både aktiva åkare och åkare som avslutat sin egen åkarkarriär.

Våra meriterade tränare är följande:

Amanda Larsson

Anna-Karin Holmqvist

Caroline Progoulakis

Denise Sörensén

Elin Olsson

Emelie Verdugo Munter

Linda Norberg

Rebecca Dahlström

Signe Larsson

Sofia Göransson

Tina Progoulakis