Klubbinfo

Kort om Göteborgs Isdansklubb

Sedan starten i mitten av 70-talet och fram till början av 90-talet var den huvudsakliga inriktningen i Göteborgs Isdansklubb isdans. Klubben hade under denna period mer än tio aktiva par. Under den mest intensiva perioden var det sex par samtidigt.  Det var under denna period som klubben valde att engagera den då f d elitåkaren Andrea Dohany som kom hit från Ungern 1981. Tävlingsverksamheter utvecklades snabbt och ganska snart hade klubben ett par ute i Europa som representerade Sverige.

1983 var det dags för Junior VM i Sarajevo och satsningen mot EM på hemmaplan startade.
Tidningarna och TV ägnade ett stort antal artiklar åt att beskriva denna satsning.

Åsa Agblad och Christer Thornell tävlade flitigt och dominerade SM under ett par år. Under åren 86 – 87 åkte Åsa med Ove Ridderstråle. Paret kammade hem SM och NM. Åsa och Ove efterträddes av Ulla-Stina Johansson och Andreas Hein som fortsatte att skörda framgångar.

Klubben fick senare svårt att rekrytera pojkar till isdansen. Andrea hade vid denna tidpunkt lyckats bra med ett antal singelåkare och fokus blev mer inriktat på singelåkning. Klubben hade snart en grupp framstående unga åkare som dominerade Göteborgsdistriktet under några år.

För några år sedan startade Andrea Dohany en satsning med en grupp unga åkare som redan idag deltar i Elitserien och internationella tävlingar.

Sedan ett par år tilbaka har klubben ny huvudtränare och en fantastisk tränarkår bestående av duktiga välutbildade tränare som med sitt engagemang lyfter våra åkare till högre kunskaper och konståkningsnivå.

Klubben har även en grupp med fortsättningsåkare och naturligtvis många barn som deltar i nybörjarverksamheten som med framgång leds av klubbens duktiga tränare.

Utöver singelåkning erbjuder nu klubben nybörjarverksamhet i teamåkning.

Bildad 1974-02-17
Föreningsnummer 12381-25
Postadress Anki Persson, Baldersgatan 2
Telefon +46732115295